Allt om Dalarö – AlltOmDalarö.se

Nyheter, väder och allt du behöver veta om Dalarö

HotellGteborg.com banner

Allt om Dalarö – AlltOmDalarö.se - Nyheter, väder och allt du behöver veta om Dalarö

Dalarö minigolf öppnar för säsongen i helgen

Dalarö minigolf
Den 10:e juni öppnar äntligen Dalarö Minigolf för sommarsäsongen. De har dessutom en nyhet för i år, i form av “Pirathålet”. Nu med totalt 12 hål. Så passa på och sätt av några timmar för en härlig runda tillsammans med familj, vänner eller släkt och avsluta med ett besök på en av restaurangerna på Dalarö.

Passa på att spela på Stockholms kanske bäst belägna minigolfbana? 30 minuter från Globen.

Minigolfklubbor och boll hyr du i den tillhörande kiosken, där du kan köpa glass, korv, dricka, smoothie, kaffe och godis. Där kan du också låna allt du behöver för boule, volleyboll, fotboll och håv. Intill minigolfbanorna finns beachvolleyboll-bana, fritt att spela för alla.
›› läs vidare…

Håll live-koll på var Dalarö-bussen 839 och 869 befinner sig någonstans

Här på kartan nedan kan du hålla live-koll på vilken plats bussarna till och från Dalarö befinner sig just nu (med viss fördröjning på upp till någon minut). Självklart kan du även se var resten av bussarna i Stockholm är ganska precist. Kartan är centrerad över Dalarövägen, Haninge och Dalarö. Zoomar du in kartan på en specifik buss så ser du hur den rör sig.

Klicka på den röda pricken (bussen) du är intresserad av, så ser du körsträckan och destinationen för just den bussen.
›› läs vidare…

Dalarö Helikopterplatta

Helikopterplatta på Amerikaberget, Dalarö
För dig som har ont om tid eller bara gillar att njuta av Stockholm från ovan så är helikopter ibland det ultimata färdmedlet. Vill man t.ex. flyga från centrala Stockholm ut till Dalarö så finns möjligheten att lyfta från helikopterplattan utanför Sjövillan på Kastellholmen (utanför Skeppsholmen). Den flytande helikopterplattan är ofta okänd för oinvigda men finns alltså belägen i Stockholm city, mitt emot Gröna Lund.

Många gillar att åka båt från Dalarö till Sandhamn, vilket tar ca 2,5 timmar. Vill man istället korta ner restiden betydligt och flyga helikopter från Dalarö till t.ex. Sandhamn så kan man självklart det.

På Dalarö finns helikopterplattan belägen vid Amerikaberget, bredvid Birger Jarlsvägen ovanför Dalarö Hotellbrygga och Macken.
›› Se på Amerikaberget på Google Maps

Prisexempel för helikopter från Dalarö t/r till Sandhamn över helgen

- Resenärer: 2 vuxna, 1 barn, 2 mjuka väskor
- Utresa: Fredag kl 11:00, Dalarö – Sandhamn
- Hemresa: Söndag kl 15:00, Sandhamn – Dalarö
Prisförslag: 24,000 kr
Notera att detta är ett prisförslag vi fick för en exempelresa under juli månad 2017, men det kan skilja sig mycket beroende på detaljerna för din resa och hur upptagna helikoptrarna är. I vårat exempel var det baserat på 2h 40 min flygtid totalt för helikoptern från utgångspunkt och 7200kr/tim plus moms.

Helikopterföretag som trafikerar Dalarö

Vårat förslag är att begära in offert från flera olika helikopterföretag då det skiljer sig mycket beroende på var helikoptern utgår ifrån och var någonstans ni ska flyga.
- Roslagens Helikopterflyg
- HeliAir Sweden
- Arlanda Helicopter

Restauranger på Dalarö och Smådalarö

Det finns ett antal restauranger på Dalarö och Smådalarö, några nämnda nedan. De få restaurangerna på Dalarö håller generellt en bra kvalité inom som genre.

Restauranger och Kiosk på Dalarö

 

Bistro Solsidan, Askfatshamnen
Restaurang Mysingen
Pizzeria Picasso
Dalarö Skans, Restaurang på en ö utanför Dalarö (Telefon: 08-21 95 95)
Dalarö Skärgårdsservice Macken (Telefon: 08-50151269), Hotellbryggan
Dalarö Hamncafé & Grill, Hotellbryggan
Dalarö Lanthandel och Trädgårdscafé (Telefon: 08-50150050), Odinsvägen 25
Dalarö Bageri och Café (Telefon: 08-50151166), Odinsvägen 15
Skärgårdsrestaurangen & Pizzeria Ankaret (Telefon: 08-50151690), Odinsvägen
Skärgårdens Kina Wok (Telefon: 08-50151208), Dalarövägen 251
Smådalarö Gård restaurang (Telefon: 08-50155100), Ca 5 km norr om Dalaröbron
Saltskutan Café & Restaurang (Telefon: 08-50151770), Tullhuset på Odinsvägen 6B

 

Karlslunds Marina

Karlslunds Hamnkrog – Restaurangen vid Karlslunds Marina, Dalarövägen

Stängda restauranger

Dalarö Strand Hotel restaurang vid Hotellbryggan – Permanent Stängt

Dalarö Julmarknad 2016

Dalarö julmarknad, copyright Visit Dalarö

Dalarö julmarknad
Copyright © Visit Dalarö


Dalarös traditionella julmarknad är även i år den andra adventshelgen, det vill säga den 3-4 december 2016.

Vid Kanalbron tar skolbarnen upp en mindre broavgift. På Dalarö torg finns traditionella marknadsstånd, grillning och möjlighet att köpa lotter. Längs Odinsvägen som sträcker sig från torget ner till Hotellbryggan finns bl.a. presentbutiker, loppis, restauranger, Dalarö bageri och Dalarö tullhus öppna. Vid Dalarö Macken vid Hotellbryggan säljs granar och Dalarö Hamncafé har öppet kl 10-16 hela helgen.
›› läs vidare…

Facebook-grupp för Entreprenörer och egenföretagare på Dalarö

Dalarö Entreprenörer
Det finns fler egenföretagare och entreprenörer än man kanske tror som bosatta här ute på Dalarö och Smådalarö. Till stor del drivs samhället för både året-runt boende och sommargäster av egenföretagare på olika sätt. Allt från synliga företagare i form av t.ex. Norbergs Livs, Dalarö Hamncafé och Pizzerian till Macken med tjänsten som postombud mfl.

Givetvis finns det också andra företagare på Dalarö, som verkar mer i det tysta, från hemmakontoret eller utgår med sin företagsbil eller båt från sin bostad i skärgården och liknande.

Nyligen har en Facebook-grupp startats för att ytterligare gynna nätverkande mellan både små- och större företagare på Dalarö med omnejd. ›› läs vidare…

Direktbussen till Gullmarsplan försvinner (inte)

Buss 869 ej i trafik
Uppdatering: Denna artikel publicerades i februari 2016 då det såg ut som om direktbussen nummer 869 från Dalarö till Gullmarsplan skulle försvinna efter ett besparingar från Nobina. Efter stora proteststormar så blev det i mitten av maj äntligen klart att busslinjen blir kvar (åtminstone tills vidare).

Originalartikeln om buss 869 nedan

För en tid sedan blev det känt att Nobina planerat dra in direktbussen från Dalarö till Gullmarsplan. De vill i stället låta buss 869 ha sin slutdestination vid Handenterminalen. Parallella bussar från Haninge med pendeltågtrafiken ska också dras in. På så sätt gör man sig helt beroende av en fungerande pendeltågtrafik, vilket historiskt sett fungerat dåligt.

Detta förslag har skapat stor oro bland bosatta på Dalarö och kringliggande öar, t.ex. Ornö eftersom det kommer påverka dem negativt på många sätt, med ökad restid och minskad möjlighet till att bo kvar i skärgården p.g.a. ökad isolering.
›› läs vidare…

Hjärtstartare på Dalarö

Nedan finns information om var man kan hitta hjärtstartare på Dalarö vid akut situation (UNDER DAGTID, VARDAGAR).
OBS! Denna information är uppdaterad senast 10/2 2016 och kan ha blivit inaktuell.

Kom ihåg att man vid akut situation primärt ska ringa 112 för ambulans och medans man eventuellt hämtar hjärtstartare bör annan person utföra hjärt & lung-räddning.

Varje minut är avgörande

Vid ett hjärtstopp är det bättre att försöka göra något än att inte göra något alls!
För varje minut som går utan att hjärtat pumpar runt blod så minskar möjligheten till överlevnad för den drabbade med 10%. För oss som bor här ute i skärgården kan en hjärtstartare och hjälp i form av HLR vara skillnaden på liv och död!
›› läs vidare…

Visste du att du kan tävla i Triathlon som motionär?

Dalarö Trithlon light, HaningeSöndagen den 16 augusti (år 2015) klockan 11.00 går starten till Haninges första triathlon för motionärer, Dalarö Triathlon Light.

Har du någonsin undrat hur det känns att simma, cykla och springa en sammanlagd sträcka på cirka 1,3 mil? Nu har du chansen då Dalarö Sportklubb för första gången anordnar denna tävling i Triathlon för motionärer.
Du börjar tävlingen med simning från badstranden vid hamnen där du därifrån simmar in i Dalarö kanal och ända fram till Sjöräddningsstationen. En sträcka på ca 600 meter. Där står din cykel och väntar på att du ska ta den genom vacker skärgårdsmiljö hela 9 kilometer fram till Smådalarö Gård och tillbaka till Sjöräddningsstationen. ›› läs vidare…