En tidig förmiddag i maj bestämmer vi oss för att inta lunch på Smådalarö Gård Hotell och Konferens. Vi ringer dit och bokar bord till klockan 12.00 samma dag, en onsdag, och dyker upp någon minut över. Vi frågar vid baren om vårt bord finns redo och blir direkt visade till vårt bord mittemot baren.
Under våren har arbeten i och utanför matsalen tagit plats där man rustar upp och bygger en ny altan runt om. Lite störd att själva bygget får vi in en liten skål med sallad och en korg med bröd. De båda smakar underbart och ljudet från bygget börjar sakta försvinna.
Vi beställer in varsin måltidsdryck och samtalar i lugn ton till den vackra utsikten (bortsett från bygget som pågår alldeles utanför). När den nya altanen står färdig kommer det att vara himmelsk att sitta där och inta sin måltid, vare sig det är lunch eller middag. Jag råkar höra av personalen att det i alla fall skall vara klart inför midsommar. Låter bra.
Maten kommer helt plötsligt in, och vi inser att vi inte har beställt vad vi vill äta? Ganska snabbt därefter inser vi också att det endast är en rätt som serveras, för dagen en vackert rosa laxfilé på en bädd av gröna brytbönor, lysande gröna ärtor, någon sorts skum till sås och smörslungad färskpotatis i en skål på sidan av. Det smakar himmelskt och båda tallrikarna töms på mat.
När vi ätit upp säger en av servitriserna att vi mer än gärna får ta för oss av kaffe och te vid baren. Med ett litet sortiment av te, kaffe, kakor och diverse smågodis tar vi för oss och sitter ner och stillar mättnadskänslan. Det har varit en mycket trevlig lunchupplevelse.
Vi betalade vår lunch som för oss båda gick på 340 kronor, helt klart mer än en vanlig lunch, men ändå i sig värd sina pengar. Sen tog vi en promenad runt omgivningarna för att insupa vatten, vind och sol dagen till ära.
Vi tog bilen till Smådalarö Gård och parkerade utanför huvudbyggnaden där det fanns stor plats.
Det enda vi möjligen saknade var personalens intresse. Service fanns, visst, men ändå kändes den lite nonchalant, lite upptagen och lite frånvarande.
Kommer vi tillbaka? Absolut, maten och miljön fick tala för sig själv, och det blir spännande att se vad som serveras nästa gång.
Tips: ring innan om du inte vill bli överraskad, och boka bord under sommarperioden, för det blir fullt.