Allt om Dalarö – AlltOmDalarö.se

Nyheter, väder och allt du behöver veta om Dalarö


Allt om Dalarö – AlltOmDalarö.se - Nyheter, väder och allt du behöver veta om Dalarö

Dalarö Helikopterplatta

Helikopterplatta på Amerikaberget, Dalarö
För dig som har ont om tid eller bara gillar att njuta av Stockholm från ovan så är helikopter ibland det ultimata färdmedlet. Vill man t.ex. flyga från centrala Stockholm ut till Dalarö så finns möjligheten att lyfta från helikopterplattan utanför Sjövillan på Kastellholmen (utanför Skeppsholmen). Den flytande helikopterplattan är ofta okänd för oinvigda men finns alltså belägen i Stockholm city, mitt emot Gröna Lund.

Många gillar att åka båt från Dalarö till Sandhamn, vilket tar ca 2,5 timmar. Vill man istället korta ner restiden betydligt och flyga helikopter från Dalarö till t.ex. Sandhamn så kan man självklart det.

På Dalarö finns helikopterplattan belägen vid Amerikaberget, bredvid Birger Jarlsvägen ovanför Dalarö Hotellbrygga och Macken.
›› Se på Amerikaberget på Google Maps

Prisexempel för helikopter från Dalarö t/r till Sandhamn över helgen

- Resenärer: 2 vuxna, 1 barn, 2 mjuka väskor
- Utresa: Fredag kl 11:00, Dalarö – Sandhamn
- Hemresa: Söndag kl 15:00, Sandhamn – Dalarö
Prisförslag: 24,000 kr
Notera att detta är ett prisförslag vi fick för en exempelresa under juli månad 2017, men det kan skilja sig mycket beroende på detaljerna för din resa och hur upptagna helikoptrarna är. I vårat exempel var det baserat på 2h 40 min flygtid totalt för helikoptern från utgångspunkt och 7200kr/tim plus moms.

Helikopterföretag som trafikerar Dalarö

Vårat förslag är att begära in offert från flera olika helikopterföretag då det skiljer sig mycket beroende på var helikoptern utgår ifrån och var någonstans ni ska flyga.
- Roslagens Helikopterflyg
- HeliAir Sweden
- Arlanda Helicopter

Category: Nyheter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*